Wolff: «Θα είμαστε δίκαιοι με τον Hamilton - Ο Russell μπορεί να γίνει νο.1»


Ο CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, μίλησε για πρώτη φορά μετά την σοκαριστική αποχώρηση του Lewis Hamilton, μιλώντας εφ' όλης της ύλης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images/Mercedes
  • 3/2/2024

Ο Toto Wolff τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της αποχώρησης του Lewis Hamilton από τη Mercedes με το τέλος του 2024.

Ο Αυστριακός έσπευσε να επισημάνει ότι κατά τη φετινή σεζόν η ομάδα θα αντιμετωπίσει και τον George Russell που παραμένει, και τον Hamilton που αποχωρεί με τον ίδιο τρόπο:

«Πιστεύω πως αυτό που κάνω πάντα είναι να προσπαθώ ως team principal, αλλά κι όλοι στη Mercedes, είναι να είμαστε διαφανείς και δίκαιοι.

«Το χρωστάμε στις αξίες μας και στην αγωνιστική μας νοοτροπία, στο πώς προσεγγίζουμε τα πράγματα, και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Και είμαι σίγουρος πως θα το σεβαστούν κι οι οδηγοί μας.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα είναι μία επιτυχημένη σεζόν και για τους δύο οδηγούς μας, και για τη Mercedes, και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το πετύχουμε.»

Ωστόσο, ήδη έδωσε το στίγμα πως ο Russell προορίζεται για νο.1 στο Μπράκλεϊ:

«Ο George έχει τη δυναμική να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας. Ανήκει στη γενιά του Lando Norris και τον Leclerc και κάποιων άλλων, και δεν θα ήθελα να έχω άλλον ηγέτη όταν φύγει ο Lewis. Δεν χωρά αμφιβολία επ' αυτού.

«Έχουμε μία ξεκάθαρη βάση, με έναν εξαιρετικά γρήγορο και έξυπνο άνθρωπο στο αυτοκίνητο που πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση για τον 2ο οδηγό, τη 2η θέση. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν θα βιαστούμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλυπτήρια για τη Haas VF-24, το πρώτο μονοθέσιο που βλέπουμε για το 2024 (photos)

Carlos Sainz: Τι μέλλει γενέσθαι μετά τη Ferrari - Πού μπορεί να βρεθεί το 2025

Lewis Hamilton: Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του στη Mercedes